IFBB Nordic Academy Ravitsemuksen perusteet verkkokoulutus

Kattava ymmärrys fitness- ja kehonrakennuslajien ravitsemuksellisista tarpeista

Verkkokoulutus antaa osallistujille syvällisen ymmärryksen fitnessurheilun, kehonrakennuksen ja voimalajien erityisravintovaatimuksista.

Kurssin materiaaleihin perehtymällä opiskelijat saavat käsityksen optimaalisen suorituskyvyn, lihaskasvun ja kehonkoostumuksen edellyttämistä erityisruokavaliotarpeista.

Näiden vaatimusten ymmärtäminen voi auttaa osallistujia tekemään tutkimustietoon perustuvia valintoja omassa ravitsemuksessaan tai neuvoessaan muita fitness- ja kehonrakennuslajien harrastajia ja urheilijoita.

Energia-aineenvaihdunnan ja -kulutuksen tuntemus

Verkkokoulutuksessa käsitellään energia-aineenvaihdunnan ja -kulutuksen keskeisiä periaatteita.

Koulutuksessa opit miten keho käyttää ja kuluttaa energiaa kuormituksen ja levon aikana. Tämän tiedon avulla opiskelijat voivat räätälöidä asiakkaidensa ravitsemussuunnitelman tukemaan heidän energiantarpeensa tehokkaasti.

Ymmärtämällä energia-aineenvaihduntaa opiskelijatvoivat optimoida asiakkaidensa makroravintoaineiden saannin parantaakseen heidän suorituskykyä, palautumista ja kehon koostumusta.

Energiaravintoaineiden merkitys kehittymiselle

Koulutuksessa korostetaan energiaravintoaineiden, kuten hiilihydraattien, proteiinien ja rasvojen merkitystä fitness- ja kehonrakennuslajien harjoittelussa.

Opiskelijat oppivat kunkin ravintoaineen roolin lihasten rakentamisessa, rasvanpudotuksessa ja yleisessä terveydessä. Energiaravintoaineiden merkityksen ymmärtäminen antaa opiskelijoille mahdollisuuden tehdä tutkimustietoon perustuvia valintoja ruokavalion suhteen, mikä auttaa heitä ja heidän valmennettaviaan saavuttamaan kuntotavoitteensa tehokkaammin.

Opi ravitsemuksen perusteet fitness- ja kehonrakennuslajeissa

Fitness- ja kehonrakennuslajeissa sekä voimailussa urheiluravitsemus on erittäin tärkeässä roolissa olitpa sitten harrastaja tai kilpailija. Optimaalinen ravitsemus on avain kehittymiseen tai tarvittavan kisakunnon saavuttamiseen. Fitness- ja kehonrakennuslajien sekä kuntosaliharrastajien ja voimailijoiden ravitsemustietämykseen liittyy usein paljon myyttejä ja uskomuksia. Tämä koulutus murtaa näitä myyttejä ja tarjoaa viimeisintä tutkimustietoon liittyvää tietoa urheiluravitsemuksesta.

Kuinka paljon kannattaa syödä proteiinia - imeytyykö yli 30 g? Kuinka paljon hiilihydraatteja? Mitä lisäravinteita kannattaa käyttää? Pitääkö ruokailua syklittää treenipäivien ja lepopäivien mukaan? Onko cheat mealista hyötyä? Kannattaako bulkkaaminen?

Muun muassa näihin ja moneen muihin kysymyksiin saat vastauksen IFBB Nordic Academyn Ravitsemuksen perusteet verkkokurssilla. Lisäksi opit ymmärtämään ravitsemuksen kokonaisuutta osana fitness- ja kehonrakennuslajeissa kehittymistä. Kurssin suoritettuasi osaat myös parantaa omaa ruokailuasi tavoitteita tukevaksi

Älä anna uskomusten ja myyttien sekoittaa päättelyäsi. Oikea tieto on avain menestykseen. Liity IFBB Nordic Academyn yhteisöön ja vie taitosi seuraavalle tasolle. Aloita matkasi kohti parempaa suorituskykyä, parempaa terveyttä ja parempaa itseäsi jo tänään.

Liquid error: Nil location provided. Can't build URI.

IFBB Nordic Academy
johtaja Ville Isola

"Missiomme on yhtenäistää fitness- ja kehonrakennuksen valmennusmenetelmiä sekä kehittää dopingista vapaata ja tutkimustietoon perustuvaa valmennusta Pohjoismaissa. IFBB Nordic Academy tarjoaa tähän ainutlaatuisen tilaisuuden, sillä käytössämme on maailman parhaat asiantuntijat ympäri maailmaa."

IFBB Nordic Academya johtaa väitöskirjatutkija, LitM, SM Ville Isola. Ville jakaa tietoa, jota hän on kerännyt yliopistokoulutuksen ja yli 10 vuoden valmennuskokemuksen kautta eri lajien urheilijoiden ja valmentajien koulutuksesta ja valmennuksesta. Ville on valmentanut useita suomenmestareita ja arvokisamitalisteja muun muassa fitnessurheilussa. Lisäksi hän on vastannut useiden eri lajihuippujen ravintovalmennuksesta.

Ville on liikuntatieteiden maisteri ja hän on tutkinut fitnessurheilijoita vuodesta 2015 lähtien Jyväskylän yliopistossa. Hän tekee tällä hetkellä väitöskirjaa fitnessurheilijoiden kilpailuun valmistautumisesta ja siitä palautumisesta. Hän on myös sotatieteiden maisteri, sotilasarvoltaan kapteeni, ja hän on työskennellyt Puolustusvoimissa yli kymmenen vuotta sotilaiden fyysisen toimintakyvyn parissa sekä Suomen Fitnessurheilu ry:ssä vuodesta 2015 alkaen valmennus- ja koulutuspäällikkönä sekä toiminnanjohtajana.

IFBB Nordic Academyn Ravitsemuksen perusteet verkkokurssista saat:

  • Opit ymmärtämään fitness- ja kehonrakennuslajien ravitsemukselliset vaatimukset
  • Opit ymmärtämään energia-aineenvaihdunnan ja energiankulutuksen keskeisimmät periaatteet 
  • Opit ymmärtämään energiaravintoaineiden merkityksen osana finess- ja kehonrakennuslajeissa kehittymistä 
  • Saat kansainvälisen sertifikaatin kurssin suorittamisesta
  • Voit käyttää koulutuksen oppimisalustaa joko tietokoneella tai älypuhelinsovelluksella

Ravitsemuksen perusteet verkkokurssilla opetusmateriaalina mm. VK-Kustannuksen Liikuntaravitsemus 3.0 e-kirja

Liikuntaravitsemus -kirja on vakiinnuttanut asemansa johtavana kotimaisena liikunta- ja urheiluravitsemuksen tietokirjana kaikille aiheesta kiinnostuneille, sekä alaa mm. personal trainer-, opisto- ja korkeakoulutasolla opiskelevien oppikirjana. Kirjan kirjoittajat ovat alansa huippuasiantuntijoita ja tutkijoita.

Liikuntaravitsemus 3.0 -kirja kirja sisältää laajan katsauksen viimeisimpään, tieteellisiin tutkimuksiin perustuvaan tietoon ruoan, terveyden ja suorituskyvyn välisistä yhteyksistä. 

Kurssin hintaan sisältyy Liikuntaravitsemus 3.0 e-kirjan lukuoikeus yhdeksi vuodeksi (arvo 62,30€!)

Kenelle tämä kurssi sopii?

  • Fitness- ja kehonrakennuslajien harrastajille
  • Fitness- ja kehonrakennuslajien kilpailijoille
  • Fitness- ja kehonrakennuslajien valmentajille
  • Personal trainereille
  • Fysiikkavalmentajille
  • Liikunnanohjaajille
  • Kuntosaliharrastajille
  • Tavoitteellisille voimaharjoittelijoille
  • Painonpudotusta tai lihasmassan kasvua tavoitteleville
  • Kehonkoostumuksen optimoijille
  • Ravitsemuksesta kiinnostuneille

Mitä hyötyä Ravitsemuksen perusteet verkkokurssista on sinulle?

☑️ Opit ymmärtämään fitness- ja kehonrakennuslajien ravitsemukselliset vaatimukset

☑️ Opit ymmärtämään energia-aineenvaihdunnan ja energiankulutuksen keskeisimmät periaatteet

☑️ Opit ymmärtämään energiaravintoaineiden merkityksen osana finess- ja kehonrakennuslajeissa kehittymistä

☑️ Saat kansainvälisen sertifikaatin kurssin suorittamisesta

☑️ Kurssin materiaaleisssa on hyödynnetty lähteinä viimeisimpiä tieteellisiä julkaisuja

☑️ Saat VK-kustannuksen Liikuntaravitsemus 3.0 e-kirjan lukuoikeuden vuodeksi (arvo 62,30 €)

 

Haluatko kuulla lisää tulevista koulutuksistamme?

Tilaa uutiskirjeemme niin tiedät ensimmäisenä tulevista koulutuksistamme. Uutiskirjeemme tilaus ei sido sinua mihinkään.

Fitness- ja kehonrakennuslajien sekä kuntosaliharrastajien ja voimailijoiden ravitsemustietämykseen liittyy usein paljon eri myyttejä ja uskomuksia.

 

Huono ravinto voi haitata sinun kehittymistäsi salilla ja rahat voi mennä hukkaan turhiin lisäravinteisiin.

Olet voinut lukea ravitsemuksesta nettifoorumeilta tai olet noudattanut jonkun menestyneen fitness- tai kehonrakennuskilpailijan ohjeita. Usein nämä ohjeet perustuvat yksittäisen henkilön kokemukseen eivätkä ne välttämättä sovellu kaikille sellaisenaan.

Tästä koulutuksesta saat ajantasaista ja tutkittuun tietoon perustuvaa tietoa ravitsemuksesta ja sen yksilökohtaisista vaikutuksista maailman parhailta fitness- ja kehonrakennuslajien asiantuntijoilta.

Video Poster Image

Katso verkkokurssin ensimmäinen luento

Katso ja näe mitä kurssi sisältää ja miksi me olemme niin innoissamme tästä kurssista? Mitä sinä olet mieltä tästä väitteestä, pitääkö paikkaansa?

"Rasvanpoltto on helppoa - pääset haluttuun kehon koostumukseen kunhan vaan syöt niin, että ruoat mahtuu sun makroihin"

Miksi valita IFBB Nordic Academy?

The International Fitness and Bodybuilding Federation (IFBB) on perustettu vuonna 1946 Kanadassa. Siihen kuuluu 203 jäsen maata ja näin ollen se on yksi maailman suurimmista urheilujärjestöistä.

IFBB Academy järjestää ja fitness- ja kehonrakennuslajeihin liittyvää koulutusta viidellä mantereella ja sen missiona on yhdistää harjoitus- ja valmennusmenetelmät maailmanlaajuisesti. IFBB Academyn koulutukset perustuvat tutkittuun tietoon ja koulutukset ovat tunnustettu usean arvostetun kansainvälisen koulutus- ja valmennusjärjestön toimesta.

IFBB Nordic Academy vastaa pohjoismaisten fitness- ja kehonrakennuslajien harrastajien, kilpailijoiden ja valmentajien koulutuksesta. IFBB Nordic Academyn verkkokoulutukset avaavat fitness- ja kehonrakennuslajien harrastajille, urheilijoille ja valmentajille innostavan ja mielekkään tavan oppia terveyden edistämisestä ja kehonkoostumuksen muokkaamisesta sekä fitness-elämäntavan edistämisestä. Kaikki koulutukset ovat kansainvälisesti tunnustettuja ja suorituksesta saa aina kansainvälisen sertifikaatin.


 

IFBB Nordic Academyn Ravitsemuksen perusteet-KOULUTUKSEN SISÄLTÖ TEEMOITTAIN

Koulutus sisältää 5 varsinaista moduulia, jotka sisältävät 11 kpl noin tunnin pituisia tallennettuja luentoja. Voit opiskella kurssin sisältöjä juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii, omassa tahdissasi. Jokaisen moduulin lopussa on yhteenveto-osuus, jossa oppimista tehostaa kertaavat kysymykset.

Moduuli 0 – Orientaatio

  •  Näin pääset alkuun
  •  Tietoja kouluttajasta
  •  Kurssin osaamistavoitteet

Moduuli 1 – Energia-aineenvaihdunta ja energiankulutus

  • Energiantuottojärjestelmä ja energia-aineenvaihdunta
  • Energiankulutus
  • Energiansaanti ja energiatasapaino
  • Moduuli 1: Tenttikysymykset

Moduuli 2 – Energiaravintoaineet

  •  Hiilihydraatit
  •  Proteiinit
  •  Rasvat ja alkoholi
  •  Vitamiinit ja kivennäisaineet
  •  Moduuli 2: Tenttikysymykset

Moduuli 3 – Lisäravinteet

  •  Tutkitusti toimivat lisäravinteet
  •  Muut lisäravinteet
  •  Moduuli 3: Tenttikysymykset

Moduuli 4 – Ravitsemus eri tilanteissa

  •  Ravitsemus painonpudotuksessa
  •  Ravitsemus lihasmassan kasvatuksessa
  •  Polta rasvaa ja kasvata lihasta samanaikaisesti
  •  Moduuli 4: Tenttikysymykset 

Moduuli 5 – Kurssin yhteenveto

  •  Osaamisnäyttö
  • Mitä nyt Ravitsemuksen perusteet -verkkokurssin jälkeen

Kaikki oikeudet muutoksiin pidätetään

Haluatko kuulla lisää tulevista koulutuksistamme?

Tilaa uutiskirjeemme niin tiedät ensimmäisenä tulevista koulutuksistamme. Tilaamalla uutiskirjeemme ei sido sinua mihinkään.

UKK - Usein Kysytyt Kysymykset

Ota yhteyttä!

Heräsikö sinulla jotain kysyttävää? 
Ota yhteyttä: [email protected]

Oma kiinnostus toimii "polttoaineena" tälle kurssille

Olet varmastikin kuullut aikaisemmin tämän väitteen, että ravinnon osuus on noin 80 % ja treenin osuus 20 % tavoitteen saavuttamisesta? Mä voin omasta kokemustani sanoa, että tämä pitää kyllä paikkaansa.

Oma kiinnostus urheiluravitsemukseen lähti lukioajaltani, jolloin hieman ylipainoisena pesäpalloilijana tuskastuin omaan kehonpainooni. Aloin hankkimaan tietoa, kuinka pudottaa painoa ja pudotinkin 25 kg lukion kolmannella luokalla ja olin ällistynyt! "Jos ravinnolla on näin suuri vaikutus omaan hyvään oloon ja jaksamiseen sekä kehonkoostumuksen muutokseen, niin haluan tietää tästä lisää..". Lukion jälkeen tie vei armeijaan ja sieltä kadettikouluun. Kadettikoulussa pääsin valitsemaan fyysisen kasvatuksen erikoistavat opinnot, jossa opiskeltiin sotilaan fyysisen kunnon kehittämistä mitä erilaisissa toimintaympäristöissä.

Siitä se oma osaamisen kehittäminen urheiluravitsemuksen asiantuntijana todenteolla käynnistyi ja suoritin kadettikoulun ohella Helsingin yliopistossa ravitsemustieteen perusopinnot avoimessa yliopistossa.

Kävin kadettikoulun aikana useita eri urheiluravitsemukseen liittyviä seminaareja ja sotatieteiden kandin opinnoissa teinkin puhtaasti ravitsemustieteeseen liittyvän kandidaatin tutkielman; "Eri ravitsemusmallit laihduttamisessa".

Valmistuttuani työelämään Puolustusvoimiin jatkoin työni ohella urheiluravitsemuksen opiskelua Lapin Urheiluopistossa, jossa suoritin Ravintovalmentajakoulutuksen. Koulutuksessa tutustuin ensi kertaa Juha "Lihastohtori" Hulmiin, vaikka olinkin hänen kirjoituksiaan jo pitkään lukenut. Myöhemmin Juhasta tulikin pro gradu -tutkielmani sekä väitöskirjani ohjaaja.

Vuonna 2013 tie vei Jyväskylän yliopistoon liikuntatieteelliseen tiedekuntaan opiskelemaan valmennus- ja testausoppia. Liikuntatieteiden maisteritutkinnon jälkeen jatkan nyt väitöskirjaopintojani painonpudotuksesta ja siitä palautumisesta sekä siihen liittyvistä fysiologisista ilmiöistä. Erityisesti tutkijana minua kiinnostaa se, kuinka pudottaa painoa ilman että lihasmassa vähenee.

Olen kouluttanut vuosittain urheiluravitsemusta vuodesta 2011 varusmiespalveluksen käyneille huippu-urheilijoille. Olen pitänyt kymmeniä ravintoluentoja eri urheiluseuroissa, oppilaitoksissa. Täältä näet missä, mitä ja kenelle olen luennoinut viime vuosina: https://www.villeisola.com/mediassa/
Olen myös valmentanut yli 10 vuoden aikana eri lajien urheilijoiden ravitsemusta.

Olen enemmän kuin innoissani kun saan olla jakamassa tätä tietoa sinulle verkkokurssin muodossa ja ehkä sinäkin löydät tämän koulutuksen avulla samaisen ravitsemuksen vaikutuksen omaan oloon ja jaksamiseen, minkä minä koin lukioaikanani. Olen kerännyt tähän verkkokurssille lähteiksi viimeisimmät tutkimukset sekä oppaat ja urheiluravitsemuskirjat. Kaiken lisäksi osaamistavoitteet ovat yhteneväiset muiden maanosien ja maiden IFBB Academy Basic Nutrition -verkkokurssien kanssa.

- Ville Isola

Valmentaja, ymmärrä vastuusi ravitsemusasioissa

Verkkosivustot, sosiaalinen media, televisio, sanomalehdet ja aikakausilehdet ovat useimpien ihmisten tärkeimmät ravitsemustiedon lähteet. Mainoksina välitetty ravitsemustieto voi johtaa kuluttajien hämmennykseen. Valmentajalla on mahdollisuus auttaa selvittämään sekaannusta toimimalla uskottavan ravitsemustiedon lähteenä.

Valmentajan tehtäviin kuuluu puuttua väärään tietoon ja antaa yleisiä neuvoja ravitsemuksesta fyysisen suorituskyvyn, sairauksien ennaltaehkäisyn, painonpudotuksen ja painonnousun kannalta. Valmentaja välittää yleistä ravitsemustietoa sanomalla esimerkiksi: "Kalaa kannattaa nauttia eri kalalajeja vaihdellen 2–3 kertaa viikossa. Kala on oiva proteiinin, monityydyttymättömien rasvojen ja D-vitamiinin lähde. Kalasta saadaan myös jodia. Tämä on hyvä esimerkki siitä millaisia ravitsemussuosituksia valmentaja voi yleisesti antaa.

Sekä eettisyyden että turvallisuuden kannalta valmentajan on tärkeää tunnistaa monimutkaisempia ravitsemusongelmia ja tietää, kenen puoleen ohjata asiakkaat. Ravitsemusalan ammattilaiselle, ravitsemusterapeutille ohjaaminen on aiheellista, kun asiakkaalla on jokin sairaustila (esim. diabetes, sydänsairaus, ruoansulatuskanavan sairaus, syömishäiriö, osteoporoosi, kohonnut kolesteroli. Tämäntyyppistä ravitsemusneuvontaa kutsutaan kliiniseksi ravitsemusterapiaksi, ja se kuuluu laillistetun ravitsemusterapeutin työnkuvaan. Ammattilaiselle lähettäminen on aiheellista myös silloin, kun ravitsemusongelman monimutkaisuus ylittää valmentajan pätevyyden. Valmentajien olisi löydettävä useita ravitsemusalan ammattilaisia, joille he mielellään ohjaavat asiakkaitaan ja joiden kanssa he voivat kommunikoida asiakkaista.

IFBB Nordic Academyn Ravitsemuksen perusteet verkkokoulutus ja siitä saatava sertifikaatti ei anna pätevyyttä toimia asiakkaan kanssa, jolla on jokin sairaustila tai syömishäiriö. Tämän koulutuksen sisältö ja sen opit ovat tarkoitettu terveiden ihmisten ennenkaikkea fitnessurheilijoiden, kehonrakentajien, voimanostajien, kuntosaliharrastajien ja crossfittaajien kehonkoostumuksen optimointiin ja suorituskyvyn parantamiseen.

Seuraa meitä somessa!

 

Järjestöt, jotka mahdollistavat koulutuksen