undefined
00:00:00
Tervetuloa mukaan taas. Tänään meillä on mielenmintoinen paketti edessä. IFPP Personal Trainer-kurssin materiaalit. Siis ne moduulit ykkösestä neloseen ja se tervetulomateriaali. Juuri näin. Ja tiedetään, että sua siellä ruudun takana kiinnostaa fitness- ja kehorakennus. Ehkä tosi syvällisestikin. Niinpä. Ja tänään me ei keskitytä pelkästään siihen, että jos haluat PT-ksi, vaan nimenomaan siihen, että mitä sä saat tästä irti. Joo, olitpa sitten tosi omistautunut saliharrastaja tai vaikka jo kokenutkin valmentaja. Eli katsotaan vähän tarkemmin, mitä annettavaa tällä kurssilla on. Niin kuin kahdesta eri vinkkelistä. Aivan. Ensin se omistautunut treenaaja, joka ei välttämättä halua valmentajaksi. Miksi ihmeessä käydä tällainen kurssi? Se on hyvä kysymys. Muni varmaan miettii just sitä. No, yksi iso juttu on se syvempi itsetuntemus. Siis oikeasti moduulit 1 ja 3 menee tosi syvälle anatomiaan, fysiologiaan, biomekaniikkaan. Eli opit, miten se oma kroppa toimii.
00:01:03
Ihan solutasolla melkein. No joo, melkein. Ymmärrät ne energiajärjestelmät, fosfageenit, glykolyysit, hapenkäyttö ja miten ne toimii just sun treeneissä. Paljon syvemmältä kuin yleensä ajatellaan. Okei, eli ei pelkkää pänttäämistä, vaan oikeasti ymmärrystä siitä, miksi tehdään mitä tehdään. Just niin. Ja se auttaa optimoimaan sen oman treenin. kun sä tajuat vaikka lihaskasvun perusteet sen mekaanisen jännityksen ja metabolisen stressin roolin. Joo, ne MTOC1-reitit ja muut, mitä siellä mainitaan. Aivan. Niin sä osaat valita ne liikkeet ja säätää niitä muuttujia, kuormaa, sarjoja, lepuaikoja, tempoa, RIRää, eli toistoja varastoon paljon fiksummin. Kuulostaa siltä, että sillä voi välttää sitä kuulunsa roskavulyymiä. Nimenomaan. Ja ymmärrät sen progressiivisen ylikuormituksen periaatteen paljon paremmin. Ei tehdä turhaan. Entäs ravinto? Se on aina se toinen iso palikka. Ehdottomasti. Moduli 2 käsittelee sitä. Ymmärrät makrojen merkityksen tarkemmin, proteiinin ajoitus ja jakaminen päivälle, hiilareiden rooli suorituskyvyssä, rasvoinen tärkeys hormoneille.
00:02:12
Ja ne lisäravinteet. Siitähän riittää aina puhetta. Jop. Opit, mikä toimii tutkimusten mukaan kreatiini, kofeini, beta-alaniini ja mikä on ehkä enemmän markkinointia. ja saat työkaluja erilaisiin ruokavaliostrategioihin, vaikka minikatteihin tai IIFM-tyyppiseen joustavuuteen. Ja samalla varmaan paranee tekniikka ja vaman riski pienenee, kun tietää, mitä tekee. Juuri näin. Ymmärrät sen toiminnallisen anatomian liikkeiden takana ja tunnistat virheet. Ja se kriittinen ajattelu kehittyy, kun on tieteellistä pohjaa. Pystyt suodattamaan sitä somekohinaa paremmin. Tosi tärkeitä pointteja ihan jokaiselle treenaajalle. Mutta entäs sitten se kokenut valmentaja? Mitä uutta tämä voi tarjota hänelle? Hyvä siirtymä. Vaikka kokemusta olisi paljonkin, niin tämä on mahdollisuus päivittää se oma osaaminen ihan sinne kärkeen. Eli ei pelkkää kertauskurssia? Ei todellakaan. Siellä on uusinta tutkimustietoa just hypertrofiasta, edistyneistä ravitsemustrategioista, lisäravinteista, periodisaatiosta. Viitataan Schoenfeldin, Kriegerin ja muihin alan unippuihin. Okei, eli syvennetään ja päivitetään sitä tietopankkia. Kyllä, ja terävötetään niitä työkaluja. Parannat kykyä analysoida liikettä biomekaniikan kautta suunnitella yksilöllisempiä kehittyneempiä ohjelmia periodisaatiomalleja hyödyntäen. Ja hallita niitä muuttujia, kuten RIR tai prosentit ykkösmaksimista vielä tarkemmin. Ja ratkoin nyt näitä junnaustilanteita. Juuri näin. Saat eväitä siihen. Lisäksi voit laajentaa osaamista erityisryhmiin nuoret, ikääntyneet sukupuolierot tai just niihin edistyneisiin kehonkoostumuksen muokkausjuttuihin ja palautumisen hallintaan, kuten Deloitte-jaksoihin. Entäs se bisnespuoli? Sehän on valmentajalle aika oleellinen. Sitähän ei voi sivuttaa.
00:04:13
Eli aika kattava paketti myös liiketoiminnan kehittämiseen.
00:04:25
Selvä homma. Eli jos veletään yhteen. Tämä IFBB Personal Trainer-kurssi on paljon enemmän kuin pelkkä PT-koulutus. Se antaa tosi paljon eväitä ihan tavalliselle, mutta omistautuneelle treenaajalle oman kehityksen syventämiseen. Joo, ja sitten taas kokeneelle valmentajalle se tarjoaa uusinta tietoa, terävämpiä työkaluja ja lisää sitä ammatillista uskottavuutta. Se auttaa navigoimaan tässä tietotulvassa. Just näin. Tieto on valttia alalla, jossa on niin paljon ristiriitaista informaatiota ja ohikiitäviä trendejä. Aivan. Ja jätetäänpä sulle vielä tällainen ajatus hautumaan, kun me tiedetään, miten paljon ne yksilölliset tekijöt, geenit, elämäntavat vaikuttaa siihen, miten me vastataan treeniin ja ruokavalioon. Tosi paljon. Niin, miten tällaisen syvällisen tiedon pohjalta rakennettu, aidosti henkilökohtainen lähestymistapa voisi muuttaa sun tai sun asiakkaiden koko fitnessmatkan suunnan pitkällä aikavälillä? Sen sijaan, että tuijotetaan vaan sitä seuraavaa treenijaksoa.