00:00:00
Tervetuloa taas mukaan. Tänään meillä on aiheena juttu, joka koskettaa kyllä ihan jokaista. Personal traineria. Joo, eli markkinointi. Just se. Kilpailualalla on aika kovaa, sehän tiedetään. Totta. Ja pelkkä se, että on tosi hyvä valmentaja, se ei enää välttämättä riitä siihen menestykseen. Pitää osata myös kertoa siitä osaamisesta. Juuri näin. Ja meillähän on tässä pohjana nyt IFBB Nordic Academin materiaalit. Ne antaa tosi hyvän jäsennellyn rungon tähän hommaan. Joo. Tarkoitus olisi antaa sulle ihan konkreettisia työkaluja ja ajatuksia, että miten paasisi sitä ehkä vähän satunnaisesta somepäivityksestä, niin kohti sellaista strategisempaa brändin rakentamista. Ja niiden oikeiden asiakkaiden löytämistä. Nimenomaan. Ja täytyy muistaa, se IFBB-sertifiointihan on jo siis itsessään tosi vahva juttu. Se viestii laadusta. Kyllä. Lähdetäänkö ihan perusteista? Brändi, missio, kohderyhmä. Siellä materiaalissa painotettiin sitä oman miksin löytämistä. Joo, se on se ydin. Miksi sä teet tätä työtä?
00:01:14
Mikä sua ajaa eteenpäin? Mitkä ne sun periaatteet on? Se on sen koko brändin sydän tavallaan. Täsmälleen. Koska se miksi on se, mikä resonoi niissä asiakkaissa. Ja kun se on kirkas, niin sitten on paljon helpompi miettiä sitä omaa uniikkia myyntivalttia. Eli unique selling proposition. Juuri se. Mikä tekee just susta erityisen sille tietylle asiakkaasryhmälle. Pelkkä sertifikaatti on hyvä alku, mutta se yhdistettynä sun erikoistumiseen ja sun tapaan toimia, se tekee sitä tosi vahvan. Voisiko se olla vaikka joku? Ainoa IFPP-sertifioitu valmentaja tällä alueella erikoistunut vaikka kisakuntoon ja yhdistää siihen vaikka mentaalivalmennuksen. Just noin, hyvin konkreettinen. Ja sit se kohderyhmä, kenelle sä puhut. Materiaalit ohjaa keskittymään ei niinkään siihen demografiaan. Eli ikään ja asuinpaikkaan. Niin, vaan enemmän siihen psykografiaan. Eli mitä arvoja sun ihanneasiakkaalla on, mikä sitä motivoi, millainen sen elämäntyyli on, kenet sä haluat tavoittaa.
00:02:22
Ovatko ne just niitä tavoitteellisia IFPB-kisaajia vai kiireisiä ammattilaisia? Vai synnytyksestä palautuvia äitejä? Kuka vaan. Kenelle sun viesti osuu ja uppoaa parhaiten? Kun tää perusta, miksi, kenelle ja miten erotut on kasassa, sit voidaan mennä strategiaan. Joo, ne klassiset neljä P-tä. Kyllä. Product, price, place ja promotion. Mutta päivitettynä tähän päivään ja tälle alalle. Okei. Käydään läpi. Aloitetaan tuotteesta, eli product. Miten siitä yksittäisestä PT-tunnista saa rakennettua jotain laajempaa? No just se. Tavoite voisi olla, että mikään yksittäinen palvelu tuo, sanotaan, yli 40 prosenttia sun tuloista. Eli monipuolistaminen. Niin kuin eritasoisia valmennuksia. Joo, vaikkapa online-peruspaketti ja sit erikseen joku premium-kisavalmennus. Tai hybridimallit, joissa on onlinea ja lähitapaamisia. Digituotteet. Ehdottomasti. Ne on hyviä matalan kynnyksen tapoja tutustua suhun. Ja pitää muistaa se kokonaisvaltaisuus, mentaalipuoli, palautuminen. Ne kuluu myös siihen tuotteeseen. Selvä.
00:03:31
No entä se price, hinta? Se on varmasti monelle vähän kinkkinen. On se usein, mutta sen hinnon pitää aina vastata sitä sun asiantuntemusta ja sitä arvoa, mitä sä tuotat. Ja IFBB-sertifiointi antaa siihen selkänojaa. Todellakin. Se oikeuttaa premium-hintaan. Siellä materiaalissa heitettiin esimerkki, että vähintään 50 euroa kuussa enemmän kuin jollain yleisvalmentajalla. Kannattaa miettiä arvoon perustuvaa hinnoittelua. Eli myydään tuloksia, ei aikaa. Just niin. Myyt muutosta. Tilausmallit, kuukausipaketit, ne tuo ennustettavuutta sun kassavirtaan ja on asiakkaallekin usein selkeitä. Ja pieni markkinatutkimus ei ole pahitteeksi, että tietää missä mennään. Hyvä pointti. Sitten place eli paikka. Missä sä kohtaat asiakkaat nykyään? No paikka on oikeastaan jokainen kosketuspinta, omnichannel-ajattelu. Mutta se sun digitaalinen koti on ne omat verkkosivut. Joo. Sit ammattimaiset valmennusalustat, mitkä on brändätty sun näköiseksi. Tosi tärkeitä. Some tietisti, mutta yhä tärkeimpi on se sähköpostilista.
00:04:39
Aa, miksi se? Koska sä omistat sen itse. Algoritmit ei heiluttele sitä, se on suora kanava sun yleisöön. Totta. Ja vika B. Promotion. Miten tästä kaikesta kerrotaan? Sisältömarkkinointi on kaiken A ja O. Luo jotkuvasti arvokasta sisältöä. Blogeja, videoita, oppaita. Jotain, mikä auttaa sitä sun ihanneasiakasta ja näyttää, että sä tiedät, mistä puhut. Entäs ne asiakastarinat ja muutoskuvat? Äärimmäisen tehokkaita. Sosiaalinen todistusvoima. Ja yhteisön rakentaminen vaikka jossain yksityisessä ryhmässä, se sitouttaa ihan eri tavalla. Maksettu mainonta. Kyllä, kohdennettuna toimii hyvin. Esimerkiksi metassa, jos kohderyhmä on selvä. Suositteluohjelmat on myös hyviä ja kustannustehokkaita. Ja strategiset kumppanuudet. Okei, vielä lyhyesti toteutuksesta. Video mainittiin tärkeäksi. Ehdottomasti. Video on kuningas. Opetusvideot, BTS-matsku, siis behind the scenes, live Q&A. Joo, ne toimii. Ja ole siellä, missä sun asiakkaat on. Insta, Facebook, ehkä TikTok, jos se sopii sulle. Aitoutta ja huorovaikutusta.
00:05:47
Ja se UGC, User Generated Content. Käyttäjän luoma sisältö. Just se. Se on kultaa. Ja tää kaikki vaatii aikaa, systemaattisuutta. Kyllä. Vara aikaa sille yhteisön kanssa höpöttelylle ja viesteihin vastaamiselle. Vaikka tunti päivässä. Työkaluista on apua. CRM. Kuten Hubspotin ilmainen, hyvät fitnesssoftat ja tekoäly voi auttaa sisällöntuotannossa. Mutta avustajana, ei korvaajana. Juuri niin. Ne tehostaa ei-tee sun puolesta. Ja lopuksi, miten pidetään ne asiakkaat tyytyväisinä? Asiakaspito. No, selkeät pelisäännöt viestintään, vastausajat ja muut. Personointi. Muista pieniä yksityiskohtia sun asiakkaista. Ja kerää palautetta. Systemaattisesti se start-stop-continue-harjoitus on aika hyvä siihen. Loistavaa. Tässä tuli kyllä tiivis, mutta todella kattava paketti. Jos vetää yhteen, menestyvä PT-bisnes vaatii aitoutta, sitä omaa miksiä, selkeitä strategiaa, johdonmukaista tekemistä ja jatkuvaa oppimista. Just näin. Markkinointi on loppupeleissä luottamuksen rakentamista. Ja tulosten näyttämistä. Niinpä. Ja hei, sulle kuulijalle vielä loppuun ajatus. Minkä yhden konkreettisen stepin sä voisit ottaa ensi viikolla sun markkinointin eteenpäin viemiseksi? Olisiko se sen oman USBn kirkastaminen vai ehkä sen ekan opetusvideon suunnittelu? Hyvä haaste. Ja jos kaipaat syvempää osaamista ja ihan henkilökohtaista sparrausta näihin juttuihin, niin IFP Nordi Akademian kurssit on kyllä erinomainen paikka jatkaa. Kiitos kun kuuntelit. Kiitos minunkin puolesta.